top of page

Kleine Uren

Rotterdam

Kleine Uren

Loop je ’s nachts door Nederlandse of Vlaamse steden, dan valt niet te ontkennen dat dat veelgehoorde verhaal van een 24-uurssamenleving een beetje overdreven is. Natuurlijk bestaan er continubedrijven, wordt er de klok rond gewerkt in onder meer ziekenhuizen en energiecentrales, houden de betere feesten lang niet op rond middernacht, is het spitsuur in de onderwereld, maar in de kleine uurtjes is het toch aanzienlijk stiller dan overdag. De wind gaat liggen en zelfs de vogels houden hun snavel.

In het boek Kleine Uren legt André Keikes allerlei plekken in Nederland en Vlaanderen vast tussen middernacht en het krieken van de dag. De zichtbare werkelijkheid is steeds het uitgangspunt, maar hij laat waar dat kan enige fictie toe, ook om die bijzondere ervaring van de nachtelijke sfeer, desolaat, soms onheilspellend, maar op andere momenten juist kalmerend en sereen, te onderstrepen.

 

Een exemplaar kost €25. Te bestellen via info@burok.nl


Deze afbeeldingen uit het boek Kleine Uren zijn voor de pers rechtenvrij, maar met bronvermelding te downloaden (klik voor vergroten afbeelding).

Andere tekeningen op aanvraag: info@burok.nl

Gouda
Arnhem
Nachtbus
bottom of page